Ylämaan Pyrkijöiden yleisurheilijoita 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoissa

Lisätty:

14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoissa Naantalissa oli mukana kolme Ylämaan Pyrkijöiden urheilijaa. Nuoret edustivat seuraamme hienosti, ja kisatuomisina olikin yksi joukkuemitali sekä kolme finaalisijoitusta.

Aaro Turkia ja Valtteri Kinnunen osallistuivat P15-sarjan moukarinheittoon, jossa Aaron yksilösijoitus oli kuudes, ja moukarin joukkuekisassa pojat saavuttivat hopeamitalit!

Akseli Kinnunen sijoittui puolestaan kuudenneksi P14-sarjan moukarinheitossa ja lisäksi Akseli oli mukana kuulantyönnössä, jossa sijoitus oli 11.

Valtterin toisena lajina kisoissa oli 800 metrin juoksu, jossa myös tuli hieno onnistuminen. Tuloksena viiden sekunnin parannus ennätykseen ja finaalin viides sija.

Tanhuvaaran leiri 19.-20.9.2020

Lisätty:
Ylämaan Pyrkijät järjestää koko perheen liikuntaelämysleirin teemalla ”KAIKKI YHESSÄ” Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa 19.-20.9.2020 (la-su).  Leirillä on jälleen luvassa monipuolista ja kaikenikäisille sopivaa toimintaa sekä ulkona että sisällä.
Mahdollistaaksemme mukavan, rentouttavan ja elämyksellisen leirin kaikille osallistujille tulee jokaisella alaikäisellä olla leirillä jo ilmoittautumisvaiheessa nimetty aikuinen mukanaan. Aikuisen ei kuitenkaan tarvitse olla lapsen oma huoltaja. Yhdellä aikuisella voi leirillä olla vastuullaan korkeintaan neljä alle 18-vuotiasta leiriläistä omien lasten lisäksi.

Ilmoittautumiset 31.8. mennessä Jennille numeroon 0503306353 (mieluiten viestinä) tai jennikinnunen@wippies.fi. Ilmoittautumisessa tulee mainita osallistujan nimi, syntymäaika ja osoite sekä sähköpostiosoite leiri-infon lähettämistä varten. Alaikäisen osalta tulee lisäksi ilmoittaa huoltajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä vastuuaikuinen.

Leirin hinta aikuiselta 97€11-16 –vuotiaalta 86€ ja 5-10 –vuotiaalta 52€.

Hinta sisältää:

 • Hotellimajoituksen (Majoitus tapahtuu 2-3 hlön huoneissa, ja saatavilla on myös väliovella yhdistettyjä perhehuoneita. Ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää toiveensa huonejärjestelystä!)
 • Ruokailut, eli lauantaina päivällisen ja runsaan iltapalan, sunnuntaina aamupalan, lounaan ja päivällisen.
 • Leiriohjelman mukaisiin toimintoihin osallistumisen.
 • Kylpylän käytön.

YP järjestää leirille bussikuljetuksen. Kuljetuksen (Ylämaa – Tanhuvaara – Ylämaa) hinta on 12 vuotta täyttäneiltä 10 €/hlö ja 7-11 -vuotiailta 5 €/hlö. Alle kouluikäiseltä kuljetus on maksuton. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita, osallistuuko bussikuljetukseen vai ei.

Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi leiri-info noin viikko ennen leiriä. Tiedustelut Jenniltä numerosta 050 3306353.

Leiri järjestetään, mikäli se on syksyn koronatilanteessa turvallista, ja mikäli ilmoittautumisia tulee määräajan puitteissa riittävästi.

Frisbeegolfia Ylämaan urheilukentän lähimaastossa

Lisätty:

Urheilukentän lähimaastoon on viime päivinä rakenneltu Pyrkijöiden kesätyöntekijöiden voimin kahdeksan frisbeegolfkorin rata. Lisäksi yksi kori on sijoitettu kuntoportaiden läheisyyteen varsinaisen radan ulkopuolelle. Korit ovat vapaasti kaikkien käytössä. Heittopaikkoja radalle ei ole merkitty.

Rata on merkitty maastoon keltaisella maalilla. Lähtö radalle kentän reunasta lipputangon luota joko kohti kuulantyöntöpaikkaa tai vaihtoehtoisesti vasemmalle rinteeseen.  Radan kokonaispituus on noin 700 metriä, josta noin 500 metriä on metsämaastossa.

Syyskuun tapahtumia: Sirkjärven ympärijuoksu 27.9. sekä Tanhuvaaran liikuntaleiri 19.-20.9.

Lisätty:

Perinteinen Sirkjärven ympärijuoksu järjestetään sunnuntaina 27.9. kello 12. Lähtö ja maali sijaitsevat Sirkjärven Metsästäjien majan kohdalla, osoitteessa Ylämaantie 2505. Matkavaihtoehtoina on 9,8 km:n pituinen Sirkjärven ympäri kiertävä reitti sekä 6,1 km:n pituinen Kieron kylän kiertävä reitti.

 • 9,8 km:n reitillä on kilpasarjat naisille, miehille, T17 ja P17 sekä omat hölkkäsarjat naisille ja miehille.
 • 6,1 km:n reitillä on kilpasarjat T15, P15, T13 ja P13 sekä yhteinen hölkkäsarja naisille ja miehille.

Ilmoittautumiset 23.9. mennessä jennikinnunen@wippies.fi. Osallistumismaksu 10€ (jälki-ilmoittautuneilta 20€) tilille  FI71 5066 0540 0041 24. Nuorten sarjoissa ei osallistumismaksua. Maksua ei myöskään peritä, jos nuori osallistuu aikuisten sarjaan.

Kisassa noudatetaan ko. ajankohdan koronaohjeistusta!

————————————————————————————————————————-Tanhuvaaran liikuntaleiri koko perheelle järjestetään 19.-20.9., mikäli leirin järjestäminen on turvallista ko. ajankohdan koronatilanne huomioiden.

Tarkemmat tiedot leiristä sekä ilmoittautumisesta julkaistaan verkkosivuillamme ja facebookissa elokuun alussa.

Luvassa on jälleen monipuolista, kaiken ikäisille ja kuntoisille sopivaa ulkoilua ja muuta liikuntaa sekä mukavaa yhdessäoloa.

Yleisurheilun seurakisat

Lisätty:

Kaikille ylämaalaisille, Ylämaalla lomaileville ja kyläileville sekä Ylämaan lähikylissä asuville 3-13 -vuotiaille lapsille avoimet yleisurheilun seurakisat järjestetään Ylämaan urheilukentällä kolmena keskiviikkona: 8.7., 22.7. ja 5.8. Kisat alkavat aina kello 18 ja niihin tulee ilmoittautua joko ennalta yleisurheiluliikkarissa tai kisapaikalla kello 17.45 mennessä.

Urheilukentän pienen koon ja puutteellisten olosuhteiden vuoksi joudumme tänä vuonna rajaamaan kisat ”oman kylän lapsille”, jotta pystymme varmasti toteuttamaan ne SUL:n koronaohjeistuksen mukaisesti.

Pyrkijöiden yleisurheiluliikkareissa mukana oleville lapsille kilpailuihin osallistuminen on maksutonta ja muilta peritään osallistumismaksu 2€ (käteisellä).

Kaikki kilpailuihin osallistuneet palkitaan mukavilla palkinnoilla, vaikka tänä vuonna emme voikaan antaa lasten valita itse palkintojaan aina niin kiehtovan palkintopöydän ääressä.

Lajit:

8.7. 60m juoksu ja pituushyppy

22.7. kolmiottelu: 60m juoksu, pituushyppy ja pallonheitto (3-7 -vuotiaat)/kuulantyöntö (9-13 -vuotiaat). Alle 3-vuotiaat voivat myös osallistua ja heillä lajina on pelkkä 60m juoksu.

5.8. 300m juoksu ja pituushyppy (3-7 -vuotiaat), 600m juoksu ja korkeushyppy (9-13 -vuotiaat)

 

Omatoimirastit ja linkki karttoihin

Lisätty:

Ylämaan Pyrkijöiden suunnistuskausi alkaa Juopperin kartalla
Rastit ovat omatoimirastit ajalla 21.5 –30.6.2020 (Rasteilla rastiliput)
Ratoja on kaksi: 6,5 ja 2,8 km
Korupirtiltä on matkaa 3 km Lappeenrannan suuntaan, josta opastus lähtöpaikalle.
Lähtöpaikalla on ämpärissä karttoja, joissa on valmiiksi piirrettyjä ratoja.

Hyvät suunnistuksen harrastajat, käykää kiertämässä radat omatoimirasteilla. Rasteilla on käynyt suunnistajia myös muista seuroista ja kovasti on tullut kiitosta sekä loistavaa palautetta radan ja maaston suhteen. Kiitos rastien suunnittelusta ja radasta.

Pitkällä radalla rastilla 12 on koodi 49. Rastimäärite puuttuu. Tämän on korjattu uuteen karttaversioon, joka on alla olevan linkin takana.

Vapaaehtoisen karttamaksun 5€ voit maksaa Ylämaan Pyrkijöiden tilille FI71 5066 0540 0041 24 viitteellä 20200!

YP_Omatoimirastit_kartat

Tervetuloa suunnistamaan!

Ylämaan Pyrkijöiden ryhmätoiminta 1.6.2020 alkaen

Lisätty:

26.5. olemme saaneet Suomen Urheiluliiton alueinfossa hyväksynnän ryhmätoimintamme käynnistämiselle 1.6. myös siinä tilanteessa, että urheilukentälle ei ole saatu käsienpesumahdollisuutta. Tällöin kädet pidetään puhtaina käsienpuhdistuspyyhkeillä ja käsidesillä. Jokaisen ryhmäkokoontumisen alussa ja lopussa on ohjaajien opastamana käsien puhdistus!

Ylämaan Pyrkijöiden ryhmätoiminta urheilukentällä 1.6. alkaen:

 • Maanantaisin klo 18-19 keppariratsastus 4-10 -vuotiaille (neljä kertaa: 1.6.; 8.6.; 15.6. ja 22.6.) Keppariratsastus on jäsenperheiden lapsille maksuton, muilta osallistumismaksu 10€/4 kertaa!
 • Tiistaisin klo 18-19 yleisurheiluliikkarit 3-13 -vuotiaille. Osallistumismaksu jäsenperheiden lapsilta 20€/lapsi. Saman perheen 2. jne. lapsi 15€. Muilta kuin jäseniltä 40€/lapsi. Kokoontumiset viikoittain 2.6.-11.8.
 • Torstaisin klo 18-19 perhejalis. Perhejalis on osallistujille maksutonta. Perhejaliksen ideana on, että pelataan lapset ja aikuiset yhdessä. Lapset eivät voi osallistua perhejalikseen ilman oman aikuisen läsnäoloa, mutta toki aikuinen voi myös kannustaa kentän laidalla. Suositeltava alaikäraja perhejalikseen on noin 6 vuotta. Kokoontumiset viikoittain 4.6. lähtien ainakin elokuulle asti.
 • Perjantaisin klo 18-19 jalkapallokoulu 6-12 -vuotiaille. Tämä toteutetaan yhteistyössä FC LaPa:n kanssa. Osallistumismaksu jäsenperheiden lapsilta 20€/lapsi. Saman perheen 2. jne. lapsi 15€. Muilta kuin jäseniltä 40€/lapsi. Kokoontumiset viikoittain 5.6.-14.8.
 • Perjantaisin klo 19-20 höntsäjalis yli 13-vuotiaille nuorille. Höntsäjalis on osallistujille maksutonta. Kokoontumiset viikoittain 5.6.-14.8.
 • Perjantaisin klo 18-19.15 kuntopiiri aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille. Osallistumismaksu yli 18-vuotiailta 2€/kerta, nuorilta ei osallistumismaksua. Kokoontumiset viikoittain 5.6. lähtien ainakin elokuun loppuun asti. Kovalla sateella ei jumpata.
 • Tiedustelut Jenniltä numerosta 050 3306353. Ilmoittautumiset ja maksuohjeet ensimmäisellä kerralla.

Kaikkien Ylämaan Pyrkijöiden toimintaan osallistuvien tulee perehtyä seuraaviin Aluehallintoviraston ohjeisiin ja sitoutua noudattamaan niitä. Vanhemmat vastaavat omien lastensa osalta ohjeisiin perehdyttämisestä ja niiden noudattamisesta.

 • Osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana harjoituksiin.
 • Huolehditaan ennen harjoituksia käsien pesusta ja muusta puhtaudesta. Käsihuuhdetta on saatavilla myös harjoituksen aikana. Vältetään kasvojen koskettelua.
 • WC:ssä käytäessä kädet puhdistetaan ennen käyntiä ja käynnin jälkeen.
 • Harjoitellaan samoissa ryhmissä saman ohjaajan tai valmentajan johdolla. Vältetään lähikontakteja.
 • Huomioidaan hygieniaohjeet (käsien pesu, yskiminen, niistäminen, omat juomapullot ja pyyhkeet), etäisyydet ja omien välineiden käyttö.
 • Huolehditaan harjoituksen jälkeisestä käsien pesusta.
 • Kannetaan yhteisesti vastuu kaikkien turvallisuudesta.

Alle 17-vuotiailla Ylämaan Pyrkijöiden jäsenillä on seuran tarjoama tapaturmavakuutus voimassa seuran järjestämissä ohjatuissa liikuntatapahtumissa! Huomaathan, että jäsenyys Ylämaan Pyrkijöissä kannattaa! Esimerkiksi perheen vuotuinen jäsenmaksu on 20 euroa, jolla summalla kaikki perheenjäsenet pääsevät nauttimaan seuran jäsenyyden tuomista eduista sekä osallistumaan seuran toimintaan. Jos haluat liittyä jäseneksi Ylämaan Pyrkijöihin tai et ole varma, oletko jo jäsen, ota yhteyttä Jarmo Piispaseen ylamaan.pyrkijat@gmail.com (Tämän vuoden jäsenmaksuja ei vielä ole toimitettu jäsenille vaan ne tulevat vasta kesän lopussa!)

Kesäkauden toimintaa päästäneen aloittamaan viikolla 23!

Lisätty:

Ylämaan Pyrkijät varautuu käynnistämään ohjattua kesäkauden toimintaa 1.6.2020 lähtien.

Suunnitelmissa on:

 • Ulkoliikkariryhmät 3-13 -vuotiaille
 • Jalkapallokoulu 6-12 -vuotiaille
 • Jalkapallon pelailua 13-17 -vuotiaille
 • Perhejalkapalloilua koko perheelle
 • Keppariratsastusta 4-10 -vuotiaille
 • Lasten yleisurheilukisat toteutettuna Suomen urheiluliiton tarkemmin ohjeistamalla tavalla
 • Kiertoharjoitteluna toteutettava kuntopiiri aikuisille ja yli 13-vuotiaille
 • Suunnistusta kaiken ikäisille

Otamme myös vastaan jäsenistön ehdotuksia ja toiveita kesän liikuntamuodoiksi! Laita ehdotuksesi viestillä tai soita Jennille numeroon 050 3306353.

Kesän toiminnasta tiedotetaan tarkemmin seuran verkkosivuilla viikolla 21, ja lisäksi pyrimme jakamaan sähköisen tiedotteen kaikille alakoululaisille.

Mikäli valtakunnallinen koronaohjeistus muuttuu kevään tai kesän aikana, toimintaamme muutetaan ohjeistuksen velvoittamalla tavalla.

Kesäkuuta odotellessa kannattaa hyödyntää esimerkiksi Ylämaan monipuolisia lenkkeily- ja pyöräilymaastoja, koulun ympäristössä olevaa MOBO-suunnistusrataa sekä urheilukentällä olevia treeniportaita!

Jäsenmaksut 2020

Lisätty:

Koronapandemian vuoksi ei ole vielä tietoa, minkälaista toimintaa pystymme järjestämään seurassamme lähikuukausien aikana. Tästä syystä emme myöskään veloita jäsenmaksuja vielä keväällä vaan jäsenmaksut lähetetään jäsenille vasta syksyllä.

HARRASTUSTOIMINTA KESKEYTYY 16.3. VALTIONEUVOSTON TEKEMÄN LINJAUKSEN MUKAISESTI!

Lisätty:

HUOMIO! 16.3. valtioneuvosto on ilmoittanut kieltävänsä harrastuskokoontumiset sekä rajoittavansa koulujen ja päiväkotien toimintaa.

KAIKKI YLÄMAAN PYRKIJÖIDEN LASTEN JA AIKUISTEN HARRASTUSRYHMÄT JÄÄVÄT NÄIDEN MÄÄRÄYSTEN MUKAISESTI TAUOLLE 16.3. LÄHTIEN VÄHINTÄÄN HUHTIKUUN PUOLIVÄLIIN ASTI.

Lisäksi Ylämaan Pyrkijöiden vuosikokous 18.3.2020 PERUTAAN. Uusi kokousaika ilmoitetaan myöhemmin.

Huhtikuun uintivuoro Kosenkodilla on myös peruttu!

Jatkosta ilmoitetaan nettisivuilla, kun tietoa on riittävästi saatavilla.