Kisajärjestäjien käsittämätön virhe vesitti Ylämaan poikien SM-moukarikisan

Lisätty:

9.8. kisattiin 14-vuotiaiden poikien moukarinheiton Suomen mestaruudesta Lahden stadionilla. Pyrkijöiden kolme edustajaa heittivät kisassa erinomaisia heittoja, ja kisan päättyessä tuloslista näytti siltä, että pojat sijoittuivat joukkuekisassa pronssille. Poikien ollessa valmistautumassa palkintojen jakoon kisajärjestäjiltä tuli tieto, että kisassa on yksinomaan järjestäjien virheen vuoksi ollut käytettävissä myös alipainoisia moukareita, minkä vuoksi kaikki kilpailussa saavutetut tulokset mitätöidään. Kilpailu uusittiin perjantaina iltayöstä, mutta tuossa vaiheessa Pyrkijöiden heittäjillä ei enää ollut samaa latausta ja virettä heittämiseen kuin pari tuntia aiemmin käydyssä kisassa, ja poikien tulostaso jäi kauas kauden parhaasta. Joukkuepronssit karkasivat näin järjestävän seuran Lahden Ahkeran heittäjille. Yksilökisassa Aaro Turkia sijoittui kahdeksanneksi.

 

Kaikenikäisten liikuntatapahtuma Ylämaan urheilukentällä keskiviikkona 21.8. kello 18-20

Lisätty:

Lapset ja nuoret, haastakaapa joku aikuinen mukaanne ja tulkaa yhdessä kiertämään Ylämaan urheilukenttää keskiviikkona 21.8. kello 18:n ja 20:n välisenä aikana!

Aikuiset, ellei kukaan haasta teitä mukaan, silloin aloite on teillä. Ei muuta kuin yksi tai useampi lapsi mukaan ja kenttää kiertämään!

Tapahtuman säännöt:

  • Kenttää voi kiertää kävellen, sauvakävellen tai juosten.
  • Kentän kiertämisen voi aloittaa mihin aikaan hyvänsä klo 18:sta lähtien, mutta kierrosten laskeminen lopetetaan kello 20.
  • Yksi aikuinen voi olla haasteparina useammalle lapselle/nuorelle. (Mutta tavoitteena tietysti on, että myös mahdollisimman monta aikuista saadaan liikkeelle!)
  • Haasteparin lapsi/nuori ja aikuinen merkitsevät kentän treeniportaiden luona olevaan listaan nimensä ja lähtevät kiertämään. Jokaisen kierroksen jälkeen haastepari huolehtii, että kierros tulee merkityksi heille listaan.
  • Haastepari kiertää kenttää niin monta kierrosta kuin jaksaa/ehtii/haluaa. Tavoitteena on, että jokainen haastepari saa täyteen vähintään 10 kierrosta.
  • Kun haastepari on saavuttanut tavoitteensa, kaikki alle 18-vuotiaat voivat halutessaan valita itselleen yhden palkinnon jokaista kymmentä kierrettyä kierrosta kohden. Eli kun parin saldo on 20 kierrosta, lapsi/nuori saa 2 palkintoa, 30 kierrosta oikeuttaa 3:een palkintoon jne.
  • Haasteparin ei tarvitse edetä yhtä matkaa, mutta pyrkimyksenä on, että kumpikin parista saavuttaa heidän yhteisenä tavoitteenaan olevan kierrosmäärän. Jos kuitenkin käy esimerkiksi niin, että aikuinen ei kykene jatkamaan tavoitteeseen, mutta lapsi/nuori jatkaa, hän on luonnollisesti oikeutettu palkintoihinsa edellä esitetyllä tavalla.
  • YP tarjoaa osallistujille mehua kentän kiertämisen aikana ja sen jälkeen.

TERVETULOA KAIKENIKÄISTEN JA -KUNTOISTEN YHTEISELLE ILTALENKILLE! 

Tanhuvaaran perheleiri

Lisätty:

Ylämaan Pyrkijöiden perinteinen koko perheen liikuntaleiri Tanhuvaaran urheiluopistolla ajoittuu tänä vuonna syyslomaviikon loppuun, eli 26.-27.10.2019. Lisätietoa leiristä tulee syyskuun alkuun mennessä, ja tuolloin aletaan myös vastaanottaa ilmoittautumisia leirille.

Sirkjärven ympärijuoksu 15.9.2019

Lisätty:

Perinteikäs maantiejuoksutapahtuma Sirkjärven ympärijuoksu järjestetään Ylämaalla sunnuntaina 15.9.2019 kello 11 alkaen. Kilpailukeskus on Sirkjärven Metsästäjien majalla, osoitteessa Ylämaantie 2505.

Reittivaihtoehtoina ovat Sirkjärven ympäri kiertävä 9,8 km:n lenkki sekä Kieron kylän lenkki 6,1 km. Juoksureitit ovat korkeusvaihteluiltaan suhteellisen haastavia ja koko matkaltaan sorapintaisella tiellä.

Sarjat ja matkat:

Naiset / Miehet: Kilpasarja 9,8 km ja hölkkäsarja 9,8 km

Sekasarja naiset ja miehet: Hölkkäsarja 6,1 km

Naiset 17 v / Miehet 17 v: Kilpasarja 9,8 km

Tytöt 15 v / Pojat 15 v / Tytöt 13 v / Pojat 13 v: Kilpasarja 6,1 km

Hölkkäsarjoihin voi osallistua myös sauvakävellen.

Ilmoittautumiset 11.9. mennessä kilpailukalenteri.fi –palvelussa tai sähköpostitse osoitteeseen jennikinnunen@wippies.fi. Ilmoittautumismaksu 10€ / hlö maksetaan tilille FI71 5066 0540 0041 24 kisapäivään mennessä. Merkitse maksun viestikenttään juoksijan nimi ja sarja. Kisaa koskevat tiedustelut numerosta 050 3306353.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 15.9. kello 10.30 asti. Jälki-ilmoittautumismaksu on 20 € /hlö ja se on mahdollista maksaa myös käteisellä kisapaikalla.

Nuorten sarjoissa (13-15-17) ei ole osallistumismaksua. Osallistumismaksua ei myöskään peritä, jos nuori osallistuu aikuisten sarjaan. 

Osallistujalta ei edellytetä minkään lajin kilpailulisenssiä tai jäsenyyttä missään urheiluseurassa.

Reitin varrella ei ole järjestettyjä juomapisteitä. Maalissa tarjotaan juoksijoille mehua. Kilpailukeskuksessa on puhvetti.

Nopein Sirkjärven ympäri juostu aika on Paavo Pystysen vuonna 1962 kellottama 31,00 minuuttia. Tämän ajan alittajalle on luvassa rahapalkinto!

 TERVETULOA JUOKSEMAAN, KÄVELEMÄÄN TAI KANNUSTAMAAN!

Lisätty:

LASTEN YLEISURHEILUKISAT KESKIVIIKKONA 24.7. KLO 18 YLÄMAAN URHEILUKENTÄLLÄ

SARJAT JA LAJIT:

T/P 3 (2016 ja myöhemmin syntyneet) 40m:n juoksu

T/P 5 (2014-15 synt.) ja T/P 7 (2012-13 synt.) kolmiottelu 40m:n juoksu, pituushyppy ja pallonheitto.

T/P 9 (2010-11 synt.); T/P 11 (2008-09 synt.) sekä T/P 13 (2006-07 synt.) kolmiottelu 60 m:n juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö.

Ilmoittautumiset ennakkoon tekstiviestillä numeroon 050 3306353 tai kisapaikalla kello 17:45 mennessä. Ei osallistumismaksua.

Huom! Kisat aloitetaan yhteisellä verryttelyllä kello 18:00, eli silloin ei enää oteta ilmoittautumisia vastaan.

 Kaikki osallistujat palkitaan. Lisäksi mehu- ja munkkitarjoilu!

TERVETULOA OSALLISTUMAAN JA KANNUSTAMAAN!

YP:n jalkapallojoukkueet mukana Vellicupissa

Lisätty:

Virolahden Sammon järjestämä jalkapallon Vellicup pelattiin lauantaina 6.7. Virojoen koulukeskuksen kentillä.Ylämaan Pyrkijöistä mukana oli 8-11 -vuotiaista jalkapallokoululaisista koottu joukkue sekä 13-14 -vuotiaiden joukkue. Lisäksi päivän päätteeksi YP:n ja ViSa:n aikuisten joukkueet ottivat mittaa toisistaan jo perinteisessä ystävyysottelussa.

Kummallakin nuorisojoukkueella oli sarjassaan kaksi ottelua. YP:n nuorimmat pelaajat voittivat hienosti kummankin ViSa:n joukkueita vastaan pelatun pelinsä, ja saivat näin ollen myös turnausvoiton. 13-14 -vuotiaiden joukkue voitti LuPo:n tyttöjen joukkueen, mutta hävisi niukasti ViSa:n joukkueelle.

Rantauimakoulu Ylämaalla heinäkuussa!

Lisätty:
Lappeenrannan Uimarit järjestää Ylämaalla Lohon uimarannassa rantauimakoulun 5 vuotta täyttäneille lapsille 15.-25.7., mikäli sitovia ilmoittautumisia on määräaikaan mennessä vähintään 6.
Jos perheessänne on kohderyhmään kuuluvia lapsia tai lastenlapsia, suunnitelkaapa uimakoulu kesäkalenteriinne ja ilmoittakaa lapset mukaan! 
Ohessa linkki Lappeenrannan Uimareiden nettisivulle, jonka kautta ilmoittautuminen tapahtuu.
Lappeenrannan Uimarit löytyy myös Facebookista

KKI-hanke Hyvä kunto – hyvä mieli käynnistyi

Lisätty:

Ylämaan Pyrkijät on saanut KKI:tä tukea Hyvä kunto – hyvä mieli -hankkeeseen, jonka tarkoituksena on aktivoida ylämaalaista aikuisväestöä liikunnan pariin!

Hyvä kunto – hyvä mieli -treeniryhmä aikuisille ja nuorille kokoontuu perjantaisin kello 18-19 Ylämaan urheilukentällä. Treenataan monipuolisesti eri lihasryhmiä ja nostetaan sykettä kuntopiirityyppisellä jumpalla. Ryhmää ohjaa Jenni. Tämä kesäjumppa on osallistujille maksuton! TERVETULOA!

Muusta KKI-hankkeen alaisesta toiminnasta tiedotetaan myöhemmin.

Keskiviikkona suunnistamaan klo 17-18->

Lisätty:

Tule kokemaan metsässä liikkumisen lumoa! SUUNNISTUKSET keskiviikkona Ylämaalla Piilolassa. Lähtö klo 17-18 välillä. 

Ajo-ohje: Vaalimaantieltä Ylämaan (Korupirtin) risteyksestä Järventauksen suuntaan noin 100 m. Opastus risteyksessä.

Radat noin 2 ja 4 km. Ratamestarina Pyry Eskelinen, kartta (2018) Panu Karhu. 

Lapset ja nuoret, ei maksua. Aikuisilta 2 euroa. Ei emit-leimausta. Suunnistusopastus tarvittaessa.

Tervetuloa liikkumaan lähiluonnossa!