Rajamuseo
 

TERVETULOA IMATRAN RAJAMUSEOON

Rajamuseo toimii sotilaskotirakennuksessa Immolan varuskunta-alueella.
Osoite Niskapietiläntie 32 E, 55910 Imatra

Rajamuseon aukioloajat kesällä 2018:
* Avautuu 12.6. ja sulkeutuu 18.8.
* Tiistai - perjantai klo 13.00 - 16.00
* Lauantai klo 11.00 - 15.00
* Sunnuntaina ja maanantaina suljettu
* Juhannusaattona ja juhannuspäivänä suljettu

Muina aikoina museo on avoinna sopimuksen mukaan.
Opasmaksu ryhmille 50 euroa museon aukioloajan ulkopuolella.

Imatralla sijaitsee myös lento-osasto Kuhlmeyn muistomerkki. Opastus muistomerkille Rajamuseolta:

Käänny Rajamuseon pihalta lähdettäessä oikealle Niskapietiläntielle. Aja 1,4 km ja käänny oikealle Kaukopäänkadulle. Käänny seuraavasta risteyksestä mäen päältä oikealla Kurkvuorenkadulle. Aja 2,4 km ja käänny oikealle Linkokivenkadulle. Tässä on kyltti lentokenttä. Aja 1,1 km, jolloin tulet lentokentän laitaan. Muistomerkki on vasemmalla.Rajamuseo
1989

Rajamuseo esittelee rajavartiolaitoksen ja Suomen rajojen historiaa sekä rajajoukot suomen sodissa. Lisäksi museo tarjoaa erilaisia teemanäyttelyitä. 2009 kesäksi valmistunut teemanäyttely rajavartioston 90-vuotisjuhlavuodelle. Museon tarjonta elää ja kehittyy mm. nykytekniikkaa apuna käyttäen jatkuvasti, joten museovierailut eivät totta tosiaan menetä mielenkiintoaan. Rajamuseo haluaa säilyä suosikkimuseonanne kesästä toiseen. Tervetuloa.


Sotiemme Rajamiespatsas sijaitsee Rajamuseon pysäköintialueen läheisyydessä Immolassa. Klikkaa patsas-sivulle. 

Rajamuseon näyttelyt sisältävät runsaasti kuvamateriaalia, esineitä sekä pienoismalleja Suomen rajoilta. Lisäksi museon kahden hehtaarin suuruisella ulkoalueella on rajavalvontaan liittyviä laitteita, näkötorni, taukotupia ja saumalaavu sekä uusi -09 rakennettu savusauna lammen rannalla sekä aito malli rajalinjasta. Rajamuseo sijaitsee Kaakkois-Suomen rajavartioston varuskunta-alueella Immolassa (osoite: Niskapietiläntie 32). Näyttelypinta-alaa on 200 m². Rajamuseo on ollut toiminnassa vuodesta 1989. Aluksi koulutuskäytössä. Vuonna 1990 Imatran Kaupungin, K-SR:n ja K-S:n Rajamieskillan yhteissopimus avasi Rajamuseon myös suurelle yleisölle 1990.
Historiallisia kuvia keväällä 1999 uusitusta museosta. Rajavartiolaitoksen täyttäessä 80-vuotta.

 

Rajan historiaa käsittelevää kirjallisuutta lähdeluettelossamme.

 


Mika_Albertsson.JPG (78910 bytes)
Museoesittelyn voi tilata virka-aikana museohoitaja Mika Albertssonilta

 

Museo-opaskierroksen ja Rajamuseon ajankohtaisten näyttelyiden suosio jo sijaintinsa ja eu:n itärajan läheisyyden vuoksi on ollut vuosittain varsin rohkaiseva. Rajamuseoon käy tutustumassa vuosittain  ihmisiä ympäri maailmaa. Museo on ollut turistien, paikallisten ihmisten, järjestöjen, arvovaltaisten valtuuskuntien ym. vierailijoiden suuressa suosiossa.
Rajamuseo näyttää vakiinnuttaneen paikkansa yhtenä Imatran tarjoamista vierailukohteista.