Vuosikokous 2018

Pro Kivijärvi ry:n vuoden 2018 vuosikokous pidettiin Hotelli Salpan tiloissa Luumäellä, kirkasvetisen Kivijärven rantatörmällä, lauantaina 14.7.2018. Kokouksessa käsiteltiin normaalit, sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Kokouksessa valittiin yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Petri Heikkinen sekä jäseniksi uutena jäsenenä Tuuli Heikkinen ja uudelleen Heikki Helevuo, Esa Mustonen, Markus Männistö ja Risto Pulliainen.

Henkilöjäsenen jäsenmaksuksi vahvistettiin vuosikokouksesta alkaen 20 € vuodessa.

TÄRKEÄÄ: Venereittisuunnitelmat nähtävinä

Kivijärven veneilyreittejä koskeva lupahakemus on vielä viikonlopun yli nähtävänä verkossa

Luumäen kunnan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle osoittama, Kivijärvelle suunniteltuja veneilyreittejä (ns. paikallisväyliä) koskeva lupahakemus liitteineen on ollut julkisesti nähtävänä Luumäen kunnan ja Lemin kunnan sekä Etelä-Suomen aluehallintoviraston ilmoitustaululla 20.10.2017 alkaen ja ne pidetään nähtävänä ensi maanantaihin 20.11.2017 saakka.

Hakemustekstin mukaan "Hanke on yleisen tarpeen vaatima ja siitä koituu huomattavaa hyötyä Ylä-Kivijärven ja Lahnajärven vesiliikenneturvallisuudelle ja veneilylle. Hankkeen toteuttamisen myötä hankkeen vesiväylille määritetään väyläalueet, kulkusyvyydet ja haraussyvyydet. Hankkeesta saatava hyöty on huomattavasti siitä aiheutuvia mahdollisia väliaikaisia haittoja suurempi."

Tieto hakemuksen pitämisestä nähtävänä on kantautunut Pro Kivijärvi ry:n korviin vasta tänään perjantaina 17.11.2017. Tämän vuoksi emme ole kyenneet perehtymään laajaan hakemusaineistoon emmekä muodostamaan käsitystä hankkeesta mahdollisesti Kivijärvelle aiheutuvista haitoista. Käsityksemme mukaan mahdolliset haitat jakautuvat a) väylän rakentamisesta ja erityisesti ruoppauksista aiheutuvaan [toivottavasti] väliaikaiseen haittaan veden laadulle ja b) mahdollisesti lisääntyvän veneliikenteen aiheuttamiin pysyviin haittoihin.

Kaikki hakemusasiakirjat löytyvät tämän linkin takaa:

https://tietopalvelu.ahtp.fi/Lupa/Lisatiedot.aspx?Asia_ID=1407045

Kehotamme Pro Kivijärvi ry:n jäseniä ja muita Kivijärven ystäviä perehtymään hakemusasiakirjoihin ja esittämään mahdolliset huomautuksensa hakemuksen johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirastolle viimeistään maanantaina 20.11.2017.

Pro Kivijärvi ry
Hallitus

Valokuvakilpailu on ratkennut

Kivijärvi-aiheisen valokuvakilpailun palkinnot on arvottu. Arvonnassa toimi onnettarena OTM Maria Salminen ja virallisena valvojana OTM Veera Konttinen.

Arvonnassa pääpalkinnon eli Samsung Galaxy Tab -tablettitietokoneen voitti Kaisu Suoknuuti.

Muiden palkintojen eli kolmen kalastusvälinesetin voittajia olivat Tiia Hakkarainen, Tuuli Heikkinen ja Sirkka Svinhufvud.

Onnittelemme voittajia ja kiitämme kaikkia osallistujia kilpailua kohtaan osoittamastanne kiinnostuksesta sekä kuvista, joita julkaisemme lähiaikoina lisää täällä Facebook-sivuillamme.

Pro Kivijärvi ry

Vuosikokous 2016

Pro Kivijärvi ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2016 pidettiin seurantalo Joukolassa Taavetissa torstaina 14.7.2016. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaan varsinaiselle vuosikokoukselle kuuluvat asiat sekä hallituksen esitys yhdistyksen sääntöjen muuttamiseksi.

Yhdistyksen hallituksen kokoonpano pysyi vuosikokouksessa ennallaan. Hallituksen jäsenistä valittiin uudelleen puheenjohtaja Petri Heikkinen Vantaalta sekä Heikki Helevuo Haminasta, Markus Männistö Espoosta. Osmo Lamponen Lemiltä, Esa Mustonen Porvoosta ja Risto Pulliainen Helsingistä.

Yhdistyksen sääntöjä päätettiin muuttaa niin, että tilikausi on jatkossa aikaisemman kalenterivuoden asemesta 1.4.-31.3. ja vuosikokous pidetään vuosittain kesä-elokuussa. Muutoksella päästään siihen, että vuosikokous on jatkossa lähempänä tili- ja toimintakauden alkua.

Juhlakokous ja vuosikokous 2016

Tänä kesänä tulee kuluneeksi 20 vuotta Pro Kivijärven perustamisesta. Yhdistys juhlistaa tätä järjestämällä avoimen juhlakokouksen seurantalo Joukolassa Taavetissa torstaina 14.7.2016 alkaen klo 15.00.

Kokouksen aluksi Kivijärven-reitin vesistöön perehtynyt hydrobiologi Jouni Törrönen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta kertoo Kivijärven tilan kehityksestä viimeisten vuosikymmenten aikana. Yleisö voi osallistua keskusteluun esittämällä kysymyksiä ja kommentteja.

Alustuksen ja keskustelun jälkeen esitetään uusi, upea kotimainen dokumenttielokuva Järven tarina suurelta valkokankaalta. Tammikuussa 2016 ensi-iltansa saanut Järven tarina on noussut lyhyessä ajassa kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi.

Juhlakokoukseen ja elokuvaesitykseen on kaikilla Kivijärven tilasta kiinnostuneilla vapaa pääsy. Tilaisuudessa on maksullinen kahvitarjoilu.

Pro Kivijärvi ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään elokuvaesityksen jälkeen alkaen klo 18.00. Tämä kokous on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille. Jäseneksi voi kuitenkin liittyä myös kokouspaikalla ennen kokousta ja päästä näin heti osallistumaan yhdistyksen jäsenenä myös vuosikokoukseen ja siellä tapahtuvaan päätöksentekoon.

Vuosikokous 2015

Pro Kivijärvi ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2015 pidettiin Museotupa Säräpirtillä Lemillä lauantaina 11.7.2015. Kokouksessa oli läsnä kaikkiaan 15 jäsentä ja siellä käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaan varsinaiselle vuosikokoukselle kuuluvat asiat.

Yhdistyksen hallituksen kokoonpano pysyi vuosikokouksessa liki ennallaan. Hallituksen jäsenistä valittiin uudelleen puheenjohtaja Petri Heikkinen Vantaalta sekä Heikki Helevuo Haminasta, Osmo Lamponen Lemiltä, Esa Mustonen Porvoosta ja Risto Pulliainen Helsingistä. Hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Markus Männistö Espoosta.

Vesiensuojelutyötä Kivijärvellä

Alla olevan linkin takaa löydät Käytännön Maamies -lehdessä 1/2015 julkaistun artikkelin, joka käsittelee Kivijärven hyväksi tehtyä työtä Lemillä. Artikkelin on kirjoittanut yhdistyksemme hallituksen jäsen, toimittaja Esa Mustonen:

Kivijärvi-artikkeli 2015.pdf

Pro Kivijärvi nyt myös Facebookissa

Pro Kivijärvi ry:lle on avattu nyt omat sivut myös Facebookissa. Sivut löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/Prokivijarvi?ref_type=bookmark

 

 

 


Sivujen ylläpito: petritapio.heikkinen@saunalahti.fi