etusivu
yhdistys
liity jäseneksi
ajankohtaista
galleria
katso koulun pieni video 

 

 


Perustava kokous

Kevättalvella 1946 saivat taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneet lappeenrantalaiset  postissa kauniille kartongille painetun pienen kortin, jossa luki ”Toivomme Teidän saapuvan keskustelemaan Kuvataiteen ystävät r.y. nimisen yhdistyksen perustamisesta Lappeenrantaan – Kokous pidetään ravintola Seurassa maanantaina, maalisk. 18. p:nä 1946, klo 19. ” Kokouskutsun alla oli ”aloitteentekijöiden” nimiluettelo: Helmi Vesterinen, Helmi Räsänen, A.Tegelman, Väinö Rautio, Jussi Komonen, S.Talaskivi.

Allekirjoittajista Väinö Rautio ja Aarne Tegelman olivat ainoat ammattitaiteilijat. Helmi Vesterinen oli opiskellut Ateneumissa ja harrasti  muotokuvamaalausta. Helmi Räsänen oli  Viipurin piirustuskoulussa kuuluisan mestarin Rurik Lindqvistin oppilaana opikellut valokuvaaja. Majuri evp Soini Talaskivi oli piirtäjä ja taidemaalari, toimittaja Jussi Komonen oli  Uno Alangon opetusta Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa saanut harrastaja-akvarellisti ja kuvataiteen suosija. 
Yhdistyksen 60 v historiikistä(Marjatta Räsänen)

Toiminta nykyisin

Yhdistys toimii Lappeenrannan Taideyhdistys ry nimisenä 130 jäsenen voimin paikkakunnan taiteen harrastajien seurana, mukana myös ammattitaiteilijoita. Perinteiset elävän mallin piirustusillat ja vuosittaiset näyttelyt ovat pitäneet toiminnassa jatkuvuutta, taidematkat ja lyhyt kestoiset kurssit täydentävät toimintaa. 

Yhdistys toimii vuonna 1980 perustetun Lappeenrannan kuvataidekoulun taustayhteisönä.

 

 


:

 
  Lappeenrannan Taideyhdistys ry, Kuvataidekoulu Linnoitus, Kehruuhuoneenkuja 8, 53900 LAPPEENRANTA
sivut petrirapo.net